ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αγαπητοί,
Με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Ι.Ι.Δ., προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, ως απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που βάλει με κλιμακούμενη επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, νομιμοποιώντας την εδώ και πολλά χρόνια εργασιακή ζούγκλα που μαστίζει τον ιδιωτικό τομέα.
Απαιτείται γενικευμένος και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων για να μην περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-λαιμητόμος στη σημερινή του μορφή, που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, αυξάνει τις υπερωρίες σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα μειώνει την αμοιβή τους, παραπέμπει στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται, απελευθερώνει τις απολύσεις εργαζομένων, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο κ.λ.π

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλούμαστε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συμμετάσχουμε έμπρακτα στην απεργία της 3ης Ιουνίου και στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που διεξάγονται σε όλες τις πόλεις της χώρας, διεκδικώντας:

Καμία αλλαγή στο 8ωρο και την απεργία

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την απεργία εδώ